Mød Danske Gymnasier på Folkemødet 2017

Danske Gymnasier arrangerer debat om, hvordan man gearer gymnasierne til en ny digital virkelighed. En anden debat på Folkemødet 2017 handler om den nye hf.

Danske Gymnasier deltager for femte gang i Folkemødet i Allinge på Bornholm, som i år holdes i dagene 15.-18. juni.

Det er syvende gang, at der holdes folkemøde. Ifølge arrangørerne i Bornholms Regionskommune besøgte 25.000 mennesker dagligt mødet i 2016.

Danske Gymnasiers formandskab, der består af formand Anne-Birgitte Rasmussen og næstformand Jakob Thulesen Dahl, deltager i flere af de officielle arrangementer.

Danske Gymnasiers events

DK i den digitale førertrøje – kan uddannelserne holde trit?

Danmark skal i den digitale førertrøje, lyder parolen. Men hvordan gearer vi uddannelserne til at matche samfundets behov i en digital virkelighed? Og risikerer vi at overgeare og glemme den almene dannelse? Vær med, når vi skyder på eksperten, politikeren, rektoren og teknologen.

Torsdag den 15. juni kl. 13.00 – 14.00

Sted: G5 Geelmuyden Kieses debattelt, Allinge Havn, Inder- og ydermole.

Arrangør: Danske Gymnasier.

Paneldeltagere:

• Produktvicedirektør Tashia Dam, Lix Technologies
  • Fagleder Christian Hannibal, Dansk Industris Digitale Taskforce
  • Undervisningsordfører MF Annette Lind, Socialdemokratiet
  • Formand Anne-Birgitte Rasmussen, Danske Gymnasier
  • Moderator: Vært Henrik Føhns, Podcasten Techtopia – udgivet af IDA, Ingeniørforeningen.

Debatten streames live i samarbejde med ritzau. følg med her den 15. juni kl 13:00

Ny gymnasiereform – ny HF: Pisk eller gulerod?

Den nye gymnasiereform træder i kraft efter sommerferien. Den indeholder blandt andet en moderniseret HF, der skal forbedre unges forudsætninger for at læse videre. Eleverne skal have kompetencer, der gør dem i stand til at fuldføre en uddannelse på erhvervsakademier eller professionshøjskoler. Men er projekt- og praktikforløb dét, de unge har brug for? Kan det mindske frafald og øge motivation, fagforståelse og studieafklaring? Eller er den nye HF bare atter et tiltag, der presser de unge endnu hurtigere gennem uddannelsessystemet og i værste fald indsnævrer deres muligheder? Kom forbi til en spændende paneldebat med elever, professionshøjskoler, gymnasier og politikere.

Fredag den 16. juni kl. 9.00 – 10.00

Sted: J21 Strandbaren – Kæmpestranden.

Arrangør: Danske Professionshøjskoler og Danske Gymnasier.

Paneldeltagere:

• Rektor Camilla Wang, UC Sjælland
  • DSR-medlem Helle Overgaard Vørstein, VIA University College
  • Formand Anne-Birgitte Rasmussen, Danske Gymnasier
  • Moderator: Forskningsleder og professor Noemi Katznelson, Center for Ungdomsforskning.

Læs mere om Folkemødet 2017

Foto: Joshua Tree Photography