Studentereksamen giver adgang til hundredevis af uddannelser

Andelen af videregående studier helt uden adgangskrav er lang og vidtspredt uanset om man som nybagt student er interesseret i at fortsætte sine studier med fokus på sprog, naturvidenskab eller noget helt andet.

En gennemgang af adgangskravene til de videregående uddannelser sidste år viser for eksempel, at datalogi, kemi eller Bachelor of Science (BSc) in Engineering (IT, Communication and New Media) på Aalborg Universitet slet ikke stilede adgangskrav, og vil man heller læse i København var der også fri adgang til blandt andet fysik, italiensk og Mellemøststudier.

Selv om adgangskravene fra år til år justerers lidt op og ned afhængig af søgetallene, viser undersøgelsen, at der er masser af muligheder, selv om studentereksamensgennemsnittet ikke ligger i top.

En studentereksamen med et gennemsnit på 2 giver eksempelvis adgang til over 400 forskellige videregående uddannelser. Er gennemsnittet på studentereksamensbeviset derimod 7, åbner det døren til 75 procent af alle videregående uddannelser.

Grafen herunder viser andelen af videregående uddannelser en studentereksamen giver adgang til fordelt på karaktergennemsnit. Grafen tager udgangspunkt i adgangskrav fra 2018.

Uddannelser uden for Den Koordinerede Tilmelding (KOT) er ikke talt med.