HF-konference den 22. oktober 2019

VÆR MED, NÅR DANSKE GYMNASIER OG DANSKE HF & VUC FEJRER 50 ÅR MED HF I FESTSALEN PÅ NATIONALMUSEET!

Danske Gymnasier og Danske HF & VUC inviterer til konference om HF tirsdag den 22. oktober kl. 14-17.30 i Festsalen på Nationalmuseet. Konferencen er en fejring af 50-året for de første HF-studenter samt af det første gennemløb af HF-reformen, der trådte i kraft i sommeren 2017.

Med Gertrud Højlund som facilitator sætter vi de bedste forsamlingshusrammer for konferencen med det formål at cementere HF’s nøglerolle i uddannelsessystemet. Tidligere HF’ere vil fortælle om, hvordan uddannelsen gjorde en forskel for dem, og efter bedste forsamlingshus-manér vil salen blive involveret i en politisk debat om HF’s rolle – nu og i fremtiden.

Sammen med forfatter Lars Olsen og områdechef i EVA Camilla Hutters vil vi tale om formålet med HF gennem tiden, om HF’s elevgrupper og pædagogik. Om reformernes påvirkning samt hvad HF kan, som ingen andre ungdomsuddannelser kan, og hvorfor der også er brug for HF i fremtiden.

Vi glæder os til at se dig!

PROGRAM

Kl. 14.00: Velkommen v/ Birgitte Vedersø, formand for Danske Gymnasier, og Pernille Brøndum, formand for Danske HF & VUC

Kl. 14.15: Historisk oplæg v/ Lars Olsen, forfatter

Kl. 14.45: Gertrud Højlund interviewer tidligere hf’ere

Deltagere:

• Merete Pryds Helle (f. 1965), forfatter og uddannet fra Nørrevold Gymnasium i 1985
  • Thor Kristensen (f. 1980), OL-guldvinder i 2004 og uddannet fra Gentofte HF i 2006
  • Casper Nørgaard (f. 1993), tidligere frisør og nu hf-student fra 2019
  • Muhamad Alnabhan (f. 1999), syrisk flygtning, politisk debattør og færdiggjorde hf-enkeltfag i 2019

Kl. 15.15: Pause med kaffe og kage

Kl. 15.40: Hf i dag v/ Camilla Hutters, Danmarks Evalueringsinstitut

Kl. 16.10: Politisk “forsamlingshus”-debat

Deltagere:

• Ellen Trane Nørby (V), tidligere undervisningsminister og nuværende undervisningsordfører
  • Astrid Carøe (SF), gymnasieordfører
  • Jens Joel (S), undervisningsordfører

Kl. 16.55: Tak for i dag v/ Birgitte Vedersø, Pernille Brøndum og Gertrud Højlund

Kl. 17.00-17.30: Fejring af hf med netværk og bobler i forhallen på Nationalmuseet

TILMELDING OG AFBUD

Der er lukket for tilmelding til konferencen.

Fik du ikke tilmeldt dig, eller ønsker du at melde afbud, så send en mail til Danske Gymnasiers politiske konsulent Camilla Huniche på chc@danskegymnasier.dk