Folkemødet 2017: Demokrati sat på spidsen af børn

100 børn sætter ord på 100 organisationers visioner for Danmark i bogen Små Visioner.

Folkemødet 2017 bød også på lanceringen af bogen Små Visioner, hvor 100 bornholmske børn i alderen 6-9 år uddrager essensen af 100 danske organisationers visioner, herunder også Danske Gymnasiers.

Bogen er oprindelig tænkt som en markering af FN’s internationale demokratidag til september, men har selvfølgelig ikke været til at komme udenom på Folkemødet, som netop fejrer vores hjemlige demokrati – og de mange foreninger, organisationer og NGO’ers rolle i det.

Fotografen Semco Balcerski har til den 344-sider flotte bog taget ligeså flotte foto af børn i bornholmske landskaber, der siger finurlige ord om det, som organisationerne går og laver til hverdag.

Mejse om Danske Gymnasier

Eksempelvis har Tobias fra en børnehaveklasse i Rønne udtalt følgende om lobbyisternes rolle på Folkemødet:

”Politikerne prøver at få deres egne ideer. Med deres hjerner. Det er bare ikke altid, det virker. Så er det godt, at der er nogen andre, der også tænker. ”

Og når det handler om Danske Gymnasiers vision og det, vi til daglig arbejder for, lyder forklaringen fra Mejse på side 90: ”Alle skal have lov til at blive klogere. Det er en regel. Er det ikke? ”

Vi kan jo passende lade spørgsmålet gå videre til politikerne.

Foto: Thorkild Christensen.

Om Bogen

Små Visioner skal være med til at markere FN’s internationale demokratidag 15. september 2017.

Den vil til efteråret blive distribueret til landets folkeskoler og gymnasier.

Danske Gymnasier en af de 100 medvirkende organisationer.

Læs mere om bogen