Webinar om lokal interessevaretagelse – Danske Gymnasier

Indlæser Begivenheder
Webinar om lokal interessevaretagelse.
[ssba]

FORMÅL OG INDHOLD

Danske Gymnasier afholder et webinar for gymnasieledelserne om lokal interessevaretagelse. Her vil Maria Steno, kommunikationsrådgiver og forfatter til bogen Lokal Lobbyisme, fortælle om, hvordan gymnasierne kan styrke deres lokale interessevaretagelse over for de kommunale og regionale beslutningstagere.

Der sættes særligt fokus på, hvordan gymnasierne bedst udnytter de muligheder, der ligger i efterårets kommunal- og regionsvalg. Valget er nemlig ikke kun en politisk kampplads, det er også begyndelsen på en ny valgperiode og et nyt samarbejde. Valget er derfor en oplagt anledning til, at gymnasierne skærper interessevaretagelsen i forhold til nogle af de opgaver og beslutninger, der henhører under kommuner og regioner. Det kunne fx være de kommunale sprogstrategier, kapacitetsstyring og elevfordeling eller lokalområdets behov for nye udbud af erhvervsgymnasiale uddannelser og eud-grundforløb.

Undervejs vil Maria Steno dele viden og erfaringer fra andres lokale interessevaretagelse samt lægge op til refleksion og erfaringsudveksling mellem deltagerne – i forhold til de vigtige lokale relationer og arbejdet med at påvirke de politiske narrativer og processer.

MÅLGRUPPE

Kurset henvender sig til gymnasieledere, der gerne vil arbejde mere strategisk med deres lokale interessevaretagelse.

 


Kurset giver dig

  • Indsigt

    Indsigt i hvordan skolen kan tilrettelægge sin interessevaretagelse

  • Redskaber

    Redskaber til at øge skolens indflydelse på de lokale politiske beslutninger

  • Sparring

    Mulighed for at sparre om de udfordringer og muligheder der er i de lokale beslutningsprocesser


Underviser

Maria Steno

Kommunikationsrådgiver
Underviser Maria Steno har 20 års erfaring som kommunalpolitiker og 12 års erfaring som kommunikationsrådgiver. Hun har sammen med Marie Scott Poulsen skrevet grundbogen i Lokal lobbyisme, som en opfordring til at prioritere dialogen med kommunerne.

Tilmelding til webinar i lokal interessevaretagelse

Skulle du have problemer med at tilmelde dig , må du endelig kontakte os på 3318 8260 eller på mail@danskegymnasier.dk

 

Tilbage til kursusoversigt