Indlæser Begivenheder
Kursus i lokal interessevaretagelseHvordan arbejder man med lokal interessevaretagelse i forhold til de kommunale beslutningstagere

Formål og indhold

Sidder I med et ønske om at lægge hus til 10. klasse på jeres gymnasium eller ændre i jeres uddannelsesudbud?
Vil I gerne have et bedre samarbejde med Ungdommens Uddannelsesvejledning i lyset af de kommunale målsætninger?
Eller ønsker I at skærpe indsatsen i forhold til brobygningen i folkeskolen?
På et nyt kursus ser vi på, hvordan gymnasierne kan arbejde med den lokale interessevaretagelse i forhold til de kommunale beslutningstagere.
Kurset handler blandt andet om:

• Hvordan man skærper sine dagsordener og budskaber
  • Hvordan man kortlægger de relevante interessenter og får en konstruktiv dialog
  • Hvordan man spiller ind i beslutningsprocessen på det rigtige tidspunkt.

Der sættes fokus på, hvordan gymnasierne generelt kan spille ind i forhold til kommunernes ønsker om et sammenhængende uddannelsestilbud til kommunens børn og unge med fokus på fx digitalisering, sprog, STEM, åben skole og karrierelæring. Og der vil være konkrete nedslagspunkter som fx placering af 10. klasse, samarbejde med UU og brobygning.

Målgruppe

Kurset henvender sig til gymnasieledere, der gerne vil arbejde mere strategisk med deres lokale interessevaretagelse.

Kurset giver dig

• Indsigt

Indsigt i hvordan skolen kan tilrettelægge sin interessevaretagelse

• Redskaber

Redskaber til at øge skolens indflydelse på de lokale politiske beslutninger

• Sparring

Mulighed for at sparre om de udfordringer og muligheder der er i de lokale beslutningsprocesser

Maria Steno

Kommunikationsrådgiver
Underviser Maria Steno har 20 års erfaring som kommunalpolitiker og 12 års erfaring som kommunikationsrådgiver. Hun har sammen med Marie Scott Poulsen skrevet grundbogen i LOKAL LOBBYISME, som en opfordring til at prioritere dialogen med kommunerne.

Tilmelding til Kursus i lokal interessevaretagelse

Tilbage til kursusoversigt