Indlæser Begivenheder
Introduktion til ledelsesarenaenKursus for pædagogiske ledere
Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on Twitter
Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on Twitter

Formål og indhold

Organiseringen af ledelsesarbejdet på gymnasieskolerne er under udvikling. Det påvirker mellemledernes rolle og opgavevaretagelse. Der er i dag et større fokus på personaleledelse, ledelse af kvalitet og pædagogisk udvikling, elevkontakt og forvaltningsmæssig håndtering af elevklager, kommunikation og sparring med rektor og vicerektor om strategiske indsatsområder og varetagelse af større administrative ledelsesopgaver.
Mange pædagogiske ledere gennemgår et længerevarende kompetenceudviklingsforløb enten i form af en Master i ledelse eller kurser som ”Ledelse i Praksis”.
På dette kursus kommer vi rundt om jobbet som offentlig mellemleder på en gymnasial uddannelsesinstitution med fokus på ledelsesgrundlaget og håndtering af konkrete ledelsesudfordringer og dilemmaer. Der vil være oplæg fra erfarne ledere og rådgivere samt inspiration til god gymnasieledelse fra konsulenter med kendskab til gymnasieverdenen.


Målgruppe og kursusudbytte

Kurset henvender sig til pædagogiske ledere, som ikke tidligere har været på lignende kurser.
Kurtset giver dig:

 • Overblik

  Overblik over rammevilkår for gymnasieledelse, herunder institutions- og uddannelseslovgivning, forvaltningsret, elevklager og personalejura

 • Inspiration

  Inspiration til ledelse af kvalitet og pædagogisk udvikling

 • Fokus

  Fokus på det personlige lederskab, personaleledelse og den kommunikative del af ledelsesopgaven

 • Netværk

  Sparring og netværk med andre ledere

Tilbage til kursusoversigt