Skal gymnasietiden indledes med monster drukfest?

Nej, mener Danske Gymnasier, der opfodrer eleverne til at boykotte de organiserede drukfester, som den der er planlagt i Dyrehaven. Sidste år var Putte-festen tæt på at koste liv på grund af druk.

Sommerferien er forbi, og gymnasier over hele landet slår dørene op for de nye 1. g’ere.

Flere steder har ældre elever inviteret til såkaldte ”puttevelkomster” som for eksempel den, der foregår i Dyrehaven nord for København.

Det er, som der står i arrangørgruppens invitation, en dag, der byder på ”en masse glade grin, store smil på læben, tidlige gymnasieflirts og fuckin’ meget ølstafet”.

Nej til organiseret druk

Festarrangørerne fortsætter ”Du har sikkert hørt om putte-velkomsten i Dyrehaven sidste år, det er altid sjovt”.

Men er det sjovt, at 180 af sidste års festdeltagere måtte forbi Dyrehavens samaritter på grund af alkohol og stoffer, og at 14 endte på hospitalet – herunder en elev, der med en promille på fire svævede i livsfare?

”Nej, det er selvfølgelig en rigtig skidt måde at starte sin gymnasietid på, og mange gymnasier har i et forsøg på at mindske interessen lavet egne velkomstarrangementer under kontrollerede former, som foregår ude på de enkelte gymnasier, siger formand Anne-Birgitte Rasmussen, Danske Gymnasier.

”Fra Danske Gymnasiers side bakker vi op om skolernes strategi, og vi opfordrer til, at eleverne undlader at møde op til den type af organiserede drukfester, ” fortsætter Anne-Birgitte Rasmussen.

Snak med de unge

”Jeg håber samtidig, at forældrene både til de nye 1.g’ere og til de ældre gymnasieelever tager en snak med deres unge om konsekvenserne af umådeholdent alkoholindtag, så de nye gymnasieelever kan få en festlig start på deres gymnasietid, uden at det ender i livstruende situationer”, siger Anne-Birgitte Rasmussen.