Ny formand for Danske Gymnasier

Danske Gymnasier har på sin generalforsamling på Nyborg Strand valgt rektor Birgitte Vedersø, Gefion Gymnasium, som ny formand.

Rektor Birgitte Vedersø, Gefion Gymnasium, er ny formand for Danske Gymnasier og hun vil bruge posten som formand til at genskabe begejstringen for stx og hf i befolkningen og tydeliggøre den store kvalitet, som eksisterer i de gymnasiale uddannelser.

– Jeg vil arbejde for at få politikerne til at anerkende stx’ og hf’s kvalitet og resultater. De skal holde op med at tale gymnasiet ned i håb om at få flere over på erhvervsuddannelserne og i stedet anerkende det gode arbejde, lærere og ledelser rent faktisk gør ude på skolerne, siger hun.

Besparelser skal droppes

Birgitte Vedersø vil derfor kæmpe indædt imod de fortsatte besparelser på to pct. om året på gymnasierne.

– Samfundsmæssigt er det store problem jo ikke, at der går for mange elever på det almene gymnasium. Det er snarere den store restgruppe på hen ved en femtedel af en ungdomsårgang, der slet ikke får en ungdomsuddannelse. Lad dog gymnasierne fortsætte det fantastiske arbejde, de gør med at danne og uddanne dem, der vælger gymnasiet og fokusér på at få restgruppen i gang med noget meningsfyldt, påpeger den nyvalgte formand og uddyber:

– Studenterne er en rigtig god samfundsinvestering – de uddanner sig og kommer i job. Derfor nytter det ikke at beskære gymnasierne med to pct. årligt. Det rammer hårdt i områder, hvor der ikke bor så mange unge, og dermed betyder besparelserne, at unge i hele landet ikke får samme muligheder. Det er uacceptabelt, siger Birgitte Vedersø.

Birgitte Vedersø er valgt for en periode på to år.

Bestyrelsen i Danske Gymnasier

Bestyrelsen i Danske Gymnasier ser efter generalforsamlingen sådan ud:

• Formand, rektor Birgitte Vedersø, Gefion Gymnasium
  • Næstformand, rektor Jakob Thulesen Dahl, Skanderborg Gymnasium
  • Rektor Søren Hindsholm, Nørresundby Gymnasium
  • Rektor Jette Rygaard Poulsen, Vesthimmerlands Gymnasium og HF
  • Rektor Henrik Boberg Bæch, Espergærde Gymnasium og HF
  • Rektor Bjarne Thams, Solrød Gymnasium
  • Rektor Søren Hvarregaard, Midtfyns Gymnasium
  • Rektor Helge Markussen, Viborg Katedralskole.

Foto: Hung Tien Vu