Ledelseskommission nedsat

Share on FacebookShare on LinkedInTweet about this on Twitter

Regeringen har nedsat en ledelseskommission, som skal give anbefalinger til bedre ledelse i den offentlige sektor. Danske Gymnasier deltager i følgegruppe.

For at offentligt ansatte kan levere en god service til borgerne, kræver det, at der er dygtige ledere, der kan motivere dem. Og nu har regeringen nedsat en ledelseskommission, som skal komme med anbefalinger til, hvordan man fremmer god ledelse og gode vilkår for ledelse i den offentlige sektor.

Tidligere koncernchef i Falck, Allan Søgaard Larsen, er udnævnt som formand for den nye kommission. Udover ham består ledelseskommissionen af ledelseseksperter og erfarne topledere fra både den offentlige og private sektor.

Anbefalinger ultimo 2017

Desuden bliver der nedsat en følgegruppe med deltagelse af hovedorganisationerne på arbejdstager- og arbejdsgiversiden, lederforeninger samt Danske Regioner og KL. Fra Danske Gymnasier deltager formand Anne-Birgitte Rasmussen i følgegruppens arbejde.

I forbindelse med præsentationen af kommissionen siger innovationsminister Sophie Løhde (V) bl.a.: ”Vi skal blive bedre til at lære af de bedste, og vi skal give lederne bedre rammer for at lede. Ledelse betyder noget, og derfor er bedre ledelse helt afgørende i arbejdet med at løfte og forny den offentlige sektor”.

Ledelseskommissionen skal afslutte sit arbejde ved udgangen af 2017.