KommunikationEt ledelsesmæssigt fokusområde

Formål og indhold

Lederne på gymnasieskolerne har ansvaret for mange kommunikationsopgaver. Blandt andet i forhold til elever, lærere, forældre, bestyrelse, myndigheder, samarbejdspartnere og offentligheden.

Der er mange målgrupper og endnu flere kommunikationskanaler. Der ligger en enorm signalværdi i, hvad der skrives, siges og gøres.

Hvordan bliver du som leder bevidst om din kommunikation? Hvordan kommunikerer lederen, så der er tydelighed om budskaber, rammer og værdier?

Har du som gymnasieleder brug for inspiration til og træning i ledelsesmæssig kommunikation, er dette kursus noget for dig.

På kurset sætter vi gennem teoretiske oplæg og praktiske øvelser fokus på både den interne og den eksterne kommunikation.

Målgruppe og kompetencefokus

Kurset henvender sig til ledere på gymnasieskolerne, der ønsker at få styrket grundlaget for den interne og eksterne kommunikation samt de personlige kommunikationskompetencer. Hvis ledelsen er i færd med at få formuleret en kommunikationsstrategi og plan, kan det være hensigtsmæssigt, at der deltager flere fra samme skole. Der er fokus på følgende:

• Pressehåndtering og krisekommunikation

Varetag grundlæggende pressekontakt håndtere krisekommunikation

• Overblik

Kortlæg og målret kommunikationen i forhold til interessenter, målgrupper og valg af kommunikationskanaler

• Formidling

Identificer hovedbudskaber og den gode historie samt formidle og vurdere en god journalistisk tekst

• Strategi

Arbejd strategisk med organisationens kommunikationsstrategi – og plan

Underviseren

Anna Rørbæk har tidligere været kommunikationschef og en del af ledelsen på Roskilde Katedralskole. I dag arbejder hun som konsulent og underviser inden for bl.a. uddannelsesområdet, og hun har arbejdet med strategi, kommunikation og rekruttering på flere af landets gymnasier.
Tidligere var Anna Rørbæk i en årrække presseansvarlig og siden kampagneansvarlig for Radikale Venstre på Christiansborg.
Anna er uddannet Cand.mag. i Medievidenskab og Retorik fra Københavns Universitet i 2005.

Anna Rørbæk

Rådgiver
"Der sker hele tiden store forandringer i gymnasieskolen. Det stiller krav til klar kommunikation fra ledelsen om, hvad lærerne kan forvente sig og har indflydelse på."
Tilbage til kursusoversigt