Det, hf også kan

Her finder du hf

De skoleledere, der forbereder modtagelsen af elever, som skal begynde på hf efter sommer, ser frem til arbejdet med et hf, der skal gøre eleverne mere afklarede om deres fremtidsplaner, og som bl.a. betyder fokus på fagpakker, feedback og praktikforløb.

Feedback – om gode tilbagemeldinger til elever

”Som noget nyt får skolerne mulighed for selv at udarbejde et godt evaluerings- og feedbacksystem. Feedback er vigtigt, og eleverne efterspørger det – ikke mindst på hf, hvor det er årskaraktererne, der tæller, og hvor man ikke får karakterer undervejs. På en pædagogisk linje, hvor den unges drøm f.eks. er at blive pædagog, lærer eller socialrådgiver, er danskkundskaber ikke noget, eleven alene opbygger for at score en høj karakter til eksamen. Man skal bruge danskkundskaberne konkret, når man f.eks. skal skrive referat fra et forældremøde i en børnehave. At hf bliver professionsorienteret betyder, at det bliver mere konkret at arbejde med de unges uddannelsesdrømme, og der bliver rig mulighed for at give dem feedback i løbet af uddannelsen. ”

Rektor Anna Frejbæk

Fagpakker – om at gøre det, man interesserer sig for